Εκτύπωση αυτής της σελίδας
18 Νοεμβρίου 2015

Η συμμετοχή του Δ. Μαστοράκου στο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρίας Πλαστικής Χειρουργικής της οποίας είναι πλήρες μέλος

Το συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρίας Πλαστικής Χειρουργικής που έγινε πρόσφατα στη Βοστώνη, είχε ως αντικείμενο τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της Πλαστικής Χειρουργικής.

Θα επισημάνουμε τους τομείς της Αποκατάστασης Μαστού, με τη χρήση της αυτομεταμόσχευσης λίπους, καθώς και τη χρήση πολλών υλικών υποκατάστασης κολλαγόνου που επιτρέπουν την αποκατάσταση μαστού ακόμα και σε ένα στάδιο αν αυτό επιθυμεί η ασθενής.

Οι προθέσεις σιλικόνης αποτέλεσαν και αυτές ένα σημαντικό τομέα ενδιαφέροντος, κυρίως σε σχέση με την ασφάλεια και την προβλεψιμότητά τους. Η Αμερικανική Εταιρία Πλαστικής Χειρουργικής παρατηρεί προσεκτικά την εξέλιξη του Άτυπου Λεμφώματος από μεγάλα κύτταρα, που έχει σχετισθεί με τις προθέσεις σιλικόνης. Ακόμη δεν θεωρείται πρόβλημα λόγω του πολύ μικρού αριθμού περιστατικών, όμως ενθαρρύνει τα μέλη της να υποβάλλουν περιπτώσεις που θα πέσουν στην αντίληψη των μελών της.  

Επίσης θα σημειώσουμε το μεγάλο ενδιαφέρον για την ασφαλή τέλεση της βλεφαροπλαστικής με τεχνικές που επιτρέπουν την αποφυγή προβλημάτων στο μέλλον. Μετεκπαιδευτικά μαθήματα που στόχευαν στο αντικείμενο αυτό συγκέντρωσαν μεγάλο ενδιαφέρον.

Διαβάστηκε 8779 φορές